söndag 3 februari 2013

Kycklingpaj


Pajdeg:
125 g smör
2 dl vetemjöl
1 dl grahamsmjöl
1-2 msk vatten

Fyllning:
600 g grillat kycklingkött, strimlat
1 purjolök, strimlad
1 röd paprika, strimlad
1 liten burk majskorn
2½ dl matlagningsgrädde
1 ägg
1½ dl mango chutney
2 vitlöksklyftor, rivna
1 tsk sambal oelek
salt och peppar

Gör så här:
  1. Hacka ihop smör och mjöl till en smulig deg, gärna i en mixer eller matberedare, tillsätt vattnet och arbeta snabbt samman till en deg. Tryck ut degen i en smord form på 24 cm i diameter.
  2. Ställ in formen i kylen och låt den stå 30 minuter innan du naggar botten och förgräddar mitt i ugnen på 200 grader i 10 minuter.
  3. Lägg kycklingkött, paprika, lök och majs i pajskalet.
  4. Rör samman grädde, ägg, chutney, vitlök, sambal och smaka av med salt och peppar. Häll såsen i pajskalet.
  5. Grädda pajen mitt i ugnen på 200 grader i 30–40 minuter.
  6. Servera med en god sallad och lite extra chutney och sambal oelek för de som så önskar.

Inga kommentarer: