söndag 29 mars 2015

Kanelkyckling


1 kg kycklingfilé

1 dl sultanrussin

1 dl pinjenötter

3 dl matlagningsgrädde

salt, peppar och eventuellt lite cayennepeppar


Marinad:

1/2 dl citronsaft

1 dl olivolja

3 tsk kanel

4 urkärnade röda chili

6 vitlöksklyftor



Gör så här:
  1. Dela varje kycklingfilé i tre delar.
  2. Finhacka chili och vitlök. 
  3. Blanda ingredienser till marinaden och lägg i kycklingen. 
  4. Låt stå ca 1 tim i kyl (eller ännu hellre, över natten). 
  5. Dra av överflödig marinad från kycklingen och spara. 
  6. Blanda ner sultanrussin och pinjenötter i det som blir över av marinaden. 
  7. Salta, peppra och stek kycklingen så den får lite färg, lägg över i en ugnsfast form. 
  8. Stek marinaden några minuter i samma panna som kycklingen. 
  9. Häll över grädden och låt såsen tjockna lite. 
  10. Smaka av med salt, peppar, eventuellt lite cayennepeppar och lite mer kanel. 
  11. Häll över kycklingen och stek klart i ugn, 200 grader ca 15 min. 

2 kommentarer:

Josefina sa...

Men wow, vilken dröm-rätt! Russin och nötter är så gott i mat. Och kanel blir spännande. Hoppas du haft en fin andra advent. KRAMAR!

Cina sa...

Josse:
Ja, den är verkligen jättegod - och annorlunda med kanel. Det har jag aldrig provat i mat förut, men det funkade jättebra! Smakade inte alls kanelbulle ;) Utan bara kryddigt och mustigt. Ha det fint! Kram kram