200 g smör
4 dl strösocker
3 dl kakao
1 tsk vaniljsocker
2 tsk torkat pulverkaffe
1 tsk bakpulver
3 dl vetemjöl
4 ägg
Glasyr:
150 g mjölkchoklad i bitar
2 msk starkt kaffe
4 msk kakao
1,5 dl florsocker
100 g rumsvarmt smör
Topping:
25–50 g hackad choklad
Gör så här:
- Sätt ugnen på 150º.
- Smält smöret i en kastrull. Blanda ihop alla torra ingredienser i en bunke. Häll ner smöret i de torra ingredienserna och vispa ihop. Tillsätt äggen och vispa till en jämn smet.
- Häll smeten i en form med bakplåtspapper (25 x 30 cm) eller i en rund form (cirka 28 cm i diameter).
- Grädda kakan mitt i ugnen på 150° i 20 minuter.
- Ta ut kakan och låt den svalna i 30 minuter.
- Gör glasyren. Smält chokladen till i ett vattenbad med kaffe och kakao. Vänd ner florsocker och smör i chokladen och blanda ihop till en jämn smet.
- Bred ut glasyren över den svala kakan och toppa med den hackade chokladen.
- Låt kakan stå kallt i minst 15 minuter innan servering så att glasyren hinner stelna.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar