Foto: Carina Sörgårn |
1 paket (50 g) jäst
1 rågad tsk salt
1 tsk honung (eller socker)
6 dl ljummet vatten
1 rågad dl grahamsmjöl
11 dl vetemjöl
Gör så här:
- Smula ner jästen i en degbunke. Häll över salt och honung. Rör om så att jästen smälter.
- Häll över vattnet och rör om igen.
- Tillsätt mjölet. Rör ihop den ganska lösa degen.
- Jäs övertäckt i ca 1 timme.
- Värm ugnen till 250 grader.
- Lägg bakplåtspappe på en plåt.
- Häll ut degen på väl mjölat bakbord – knåda inte!
- Skär bara degen i tre delar med vass kniv.
- Flytta över degbitarna till plåten. Forma dem samtidigt till avlånga, smala bröd.
- Skåra baguetterna med vass kniv.
- Grädda bröden mitt i ugnen ca 15 minuter.
- Låt bröden kallna på galler utan bakduk.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar