1 paket risnudlar
50 g cashewnötter
3 vitlökar solo (eller 7 vitlöksklyftor)
2 stora kycklingfiléer
1 röd paprika
1 röd chili
1 rödlök
1 purjolök
1 broccolistånd
50 g sockerärtor
1 dl ostronsås
1 dl hoisinsås
1 tsk fisksås
5 msk sweet chili sås
2 dl vatten
1 tsk socker
4 msk potatismjöl
Gör så här:
- Strimla kycklingfiléerna och blanda dem med potatismjölet.
- Skala löken och skär i smala klyftor.
- Strimla paprikan, chilin och purjolöken.
- Skär broccolin i små buketter.
- Skala och hacka vitlöken fint.
- Hetta upp rapsolja i en wok och lägg i kycklingen. Fräs tills den är nästan klar.
- Lägg i vitlökshacket, rödlök och broccolibuketterna och låt fräsa några minuter till.
- Tillsätt ostronsås, hoisinsås, sweet chili sås, fisksås, socker och vatten och låt puttra några minuter.
- Tillsätt paprika, chili, purjolök och sockerärtor, koka ytterligare ca 3 minuter och dra sedan av från värmen.
- Koka upp vatten till risnudlarna och koka dem enligt anvisningen på paketet.
- Blanda nudlarna med kycklingwoken och strö över cashewnötterna.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar