söndag 21 oktober 2012

Wok med nudlar, kyckling och cashewnötter


1 paket risnudlar

50 g cashewnötter

3 vitlökar solo (eller 7 vitlöksklyftor)

2 stora kycklingfiléer
1 röd paprika
1 röd chili
1 rödlök

1 purjolök
1 broccolistånd
50 g sockerärtor
1 dl ostronsås

1 dl hoisinsås
1 tsk fisksås

5 msk sweet chili sås

2 dl vatten
1 tsk socker

4 msk potatismjöl

Gör så här:
  1. 
Strimla kycklingfiléerna och blanda dem med potatismjölet.

  2. Skala löken och skär i smala klyftor.

  3. Strimla paprikan, chilin och purjolöken.

  4. Skär broccolin i små buketter.

  5. Skala och hacka vitlöken fint.

  6. Hetta upp rapsolja i en wok och lägg i kycklingen. Fräs tills den är nästan klar.

  7. Lägg i vitlökshacket, rödlök och broccolibuketterna och låt fräsa några minuter till.

  8. Tillsätt ostronsås, hoisinsås, sweet chili sås, fisksås, socker och vatten och låt puttra några minuter.

  9. Tillsätt paprika, chili, purjolök och sockerärtor, koka ytterligare ca 3 minuter och dra sedan av från värmen.

  10. Koka upp vatten till risnudlarna och koka dem enligt anvisningen på paketet.
  11. 
Blanda nudlarna med kycklingwoken och strö över cashewnötterna.

Inga kommentarer: