600 g fläsk- eller kycklingfilé
1 msk smör
1 pkt tacokryddmix eller egen tacokryddmix
1/2 dl vatten
3 tomater
2 röda paprikor
1 gul lök
4 röda chilifrukter
200 g nachips
0,5 tsk salt
1 krm cayennepeppar
275 g stark mjukost, tub naturell (0,5 st tub)
1 burk tacosås (230 g)
2 dl ost, riven lagrad, till exempel västerbottensost
Tillbehör
crème fraîche
sallad
Gör så här:
- Sätt ugnen på 225°.
- Putsa och skär fläsk- eller kycklingfilé i tärningar.
- Bryn köttet i smöret ca 5 min tills den är genomstekt. Strö över kryddmixen och häll på vattnet. Låt puttra en liten stund.
- Tärna tomaterna. Strimla paprikan och chilifrukterna (ta bort innnerväggar och fröer för att minska på hettan). Hacka löken.
- Lägg nachipsen i en smord ugnssäker form. Fördela fläskfilé, tomater, paprika, chili och lök ovanpå. Strö över salt och peppar.
- Klicka på mjukost och tacosås.
- Strö över den rivna osten.
- Gratinera mitt i ugnen 10–15 min tills osten fått fin färg.
- Servera gratängen med en klick crème fraîche och en sallad av isbergssallad, gurka, majs och rödlök.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar