Bröd:
2 dl grovt dinkelmjöl
2 dl vetemjöl
2 tsk salt
2 ägg
2 dl lättöl
2 dl vatten
1 msk olivolja
Fyllning:
3 kycklingfiléer
1/2 gurka
2 morötter
1 purjolök
2 msk + 1/2 dl hoisinsås
Gör så här:
- Skär kycklingfiléerna i tunna strimlor.
- Skär gurkan i strimlor. Skala och skär morötterna i strimlor. Ansa och strimla purjolöken.
- Stek kycklingen i 1 msk olja ca 5 min.
- Blanda i morötter och purjolök och låt fräsa med ca 2 min.
- Ta pannan från värmen och rör i 2 msk hoisinsås och blanda i gurkan.
- Blanda dinkelmjöl, vetemjöl och salt.
- Vispa ihop ägg, öl och vatten och blanda ner i mjölet.
- Tillsätt olja.
- Grädda smeten (som pannkakor) i torr, het stekpanna ca 2 min per sida. Det blir ca 6 pannkakor.
- Bred 1/2 dl hoisinsås på wrapsen och fördela kyckling och grönsaker ovanpå.
- Rulla ihop wrapsen och servera med ev ytterligare grönsaker och en vitlökssås.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar