Foto: Carina Sörgårn |
Ja. Det här ser ju inte så kul ut. Skrumpna och mosiga tomater… Men här ska man inte låta sig luras av utseendet, det är minsann insidan som räknas! De ugnsrostade tomaterna är underbart söta i smaken och sätter piff på vad som helst.
500 g tomater
olivolja
flingsalt och nymalen svartpeppar
1 tsk strösocker
några droppar balsamvinäger
Gör så här:
- Halvera tomaterna och lägg dem på ett bakplåtspapper på en ugnsplåt.
- Ringla över lite olivolja. Strö över flingsalt, svartpeppar och socker. Droppa över lite balsamvinäger.
- Sedan är det bara att köra dem i mitten av ugnen på 150° i ca två timmar, så är de klara sen. Alldeles söta blir de, och passar lika bra i en sås som till salladen eller som "side dish" till de flesta rätter. De kan också användas som bas till rostad tomatsoppa.
- Tips! Om man vill kan man ugnsrosta några röda paprikor samtidigt. Också gott!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar