onsdag 4 september 2013

Varm smörgåstårta


8 st halvmånar Hönökakor


Fyllning 1:
1 burk med philadelphiaost à 400 gram
2 purjolökar

3 msk kinesisk soja


Fyllning 2:
4 finstrimlade kycklingfileér
1 burk philadelhiaost à 400 gram
1 dl sweet chilisås
salt och peppar

Toppa med: 
skivade körsbärstomater

riven ost

Gör så här: 
  1. 
Sätt ugnen på 200 grader.

  2. Fyllning 1: Fräs purjolöken mjuk och rör ner 1 burk med philadelphiaost. Krydda med sojan. Låt röran bli genomvarm.
  3. Fyllning 2: Strimla och bryn kycklingen klar, rör ner philadelphiaosten och krydda med sweet chilisås, salt och peppar.
 Låt röran bli genomvarm.
  4. Placera ut de två första bröden på en bakplåt med bakplåtspapper. 
Bred ut ungefär hälften av kycklingfyllningen.
  5. Lägg på ytterligare två halvmånar bröd.
  6. Bred ut allt av purjolöksfyllningen.
  7. Lägg på två halvmånar bröd.
  8. Bred ut resten av kycklingfyllningen.
  9. Avsluta med de två sista hönökakorna.
  10. Toppa med skivade körsbärstomater och ost. 

  11. Gratinera i ugnen  i ca 20 minuter tills smörgåstårtan fått en fin färg.
  12. Serveras med en grönsallad.

Inga kommentarer: