8 st halvmånar Hönökakor
Fyllning 1:
1 burk med philadelphiaost à 400 gram
2 purjolökar
3 msk kinesisk soja
Fyllning 2:
4 finstrimlade kycklingfileér
1 burk philadelhiaost à 400 gram
1 dl sweet chilisås
salt och peppar
Toppa med:
skivade körsbärstomater
riven ost
Gör så här:
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Fyllning 1: Fräs purjolöken mjuk och rör ner 1 burk med philadelphiaost. Krydda med sojan. Låt röran bli genomvarm.
- Fyllning 2: Strimla och bryn kycklingen klar, rör ner philadelphiaosten och krydda med sweet chilisås, salt och peppar. Låt röran bli genomvarm.
- Placera ut de två första bröden på en bakplåt med bakplåtspapper. Bred ut ungefär hälften av kycklingfyllningen.
- Lägg på ytterligare två halvmånar bröd.
- Bred ut allt av purjolöksfyllningen.
- Lägg på två halvmånar bröd.
- Bred ut resten av kycklingfyllningen.
- Avsluta med de två sista hönökakorna.
- Toppa med skivade körsbärstomater och ost.
- Gratinera i ugnen i ca 20 minuter tills smörgåstårtan fått en fin färg.
- Serveras med en grönsallad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar