Receptet ger ca 25–30 spett.
900 g kycklingfilé
Små grillpinnar
Marinad :
3 msk olja
3 msk honung
3 msk pressad citron
1 msk garam masala
1 msk ingefära, finriven (alt malen ingefära i kryddburk)
1 msk paprikapulver
2 st vitlöksklyftor, pressade
2 tsk salt
Gör så här:
- Dela varje filé i 4–6 avlånga bitar.
- Blötlägg grillpinnarna.
- Blanda olja, honung, citron, garam masala, ingefära och pressad vitlök.
- Blanda kycklingen med marinaden och låt gärna ligga några timmar.
- Sätt ugnen på 250 grader.
- Trä upp kycklingen på spetten.
- Salta runt om och stek mitt i ugnen, gärna på plåt med bakplåtspapper, ca 10 minuter. Vänd spetten efter halva tiden.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar