Foto: Carina Sörgårn |
3 dl vetemjöl
125 g smör
3 msk vatten
Fyllning:
400 g köttfärs
1 gul lök
1 röd paprika
200 g champinjoner, skurna i klyftor
1 pkt bacon, 140 g
smör att steka i
salt och peppar
basilika
paprikapulver
chilipulver
2 dl crème fraiche
3 ägg
2 tomater
svarta, urkärnade oliver
riven ost
Gör så här:
- Hacka ihop mjöl och smör till en grynig massa (tips! använd matberedare). Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop degen.
- Låt degen vila i kylen ca 30 min.
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Skala och hacka löken. Hacka baconet.
- Bryn färsen i smör i en stor stekpanna.
- Rör i lök, bacon, paprika och champinjoner. Låt allt fräsa i några minuter. Krydda.
- Rör i crème fraiche och låt allt koka ca 5 min.
- Ta det från värmen.
- Tryck ut pajdegen i en pajform, ca 23 cm i diameter. Nagga med en gaffel.
- Förgrädda pajskalet ca 10 min.
- Vispa ihop äggen och rör ner dem i färsen. Häll färsen i pajskalet.
- Skiva tomaterna och lägg dem och oliverna på färsen.
- Strö över osten.
- Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 min.
- Servera med en grönsallad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar