1 pkt färska lasagneplattor
1 pkt bechamelsås eller ostsås
1 burk tomatsås (typ pastasås)
2 hg salami
1 zuccini
smakrik ost (t ex brännvinsost)
salt och svartpeppar
Gör så här:
- Lägg ut pastaplattorna på skärbräda, några i taget.
- Täck med skivor av ost.
- Skär skivor av zuccinin med osthyvel eller potatisskalare och lägg ovanpå osten.
- Toppa med salami.
- Rulla i hop rullarna hårt (från kortsidan) och plasta in i plastfolie och låt ligga kallt i en stund (då är det lättare att skära dem i fina bitar som håller i hop).
- Häll ett lager med bechamelsås i botten på en ugnsform.
- Skär pastarullarna i ca 3 skivor var (typs som tjocka rulltårtbitar).
- Lägg dessa ”stubbar” i formen.
- Häll över resterande bechamelsås.
- Ringla över tomatsåsen.
- Strö över riven ost.
- Salta och peppra.
- Ställ in formen i 225° ca 20 min. Servera genast.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar