Botten :
300 g mandelmassa
3 ägg
2 msk kakao
Mousse :
200 g mörk choklad
6 mintchokladkakor (till exempel After Eight )
1 äggula (rumstempererad)
3 dl vispgrädde
Gör så här:
- Smörj och bröa en form med löstagbar kant, cirka 21 cm i diameter.
- Riv mandelmassan fint och blanda i ett ägg i sänder.
- Tillsätt kakaopulvret och häll smeten i formen.
- Grädda kakan drygt 25 minuter i 175 grader.
- Smält chokladen över vattenbad och bryt ner mintchokladen mot slutet.
- Rör om noga och låt svalna ordentligt. Detta är viktigt eftersom äggulan annars gör att smeten stelnar.
- Vispa grädden, inte alltför tjockt. Låt den stå i rumstemperatur medan chokladen svalnar.
- Rör sedan ner ägggulan i chokladsmeten och vänd därefter ner grädden.
- Bred moussen över kakan och förvara i frysen eller kylen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar