chili efter smak
2–3 st vitlöksklyftor
3 msk sesamolja
smör
1 stor purjolök
5 st schalottenlökar
2 dl färdigblandad hönsbuljong
2 burkar kokosmjölk
2 msk fisksås
3–4 st lime
1 kruka koriander
2 msk socker
2 msk paneng currypasta
2 msk tomatpuré
1 kruka basilika
5 st torkade limeblad
1 bit ingefära, ca 50 g
0,5 st röd paprika
2 st stjärnanis
Gör så här:
- Hacka chili och vitlök (mängd efter smak) och fräs detta i sesamolja. Lägg därefter detta åt sidan.
- Dela kycklingen i bitar och stek dem i smör eller olja. Lägg kycklingen åt sidan.
- Hacka purjolök, schalottenlök, paprika och örterna. Värm upp kokosmjölk och tillsätt örterna, kryddor, purjolöken, chili och vitlök.
- Blanda ner currypasta, fisksås, socker och hönsbuljong.
- Tillsätt kycklingen och blanda ner stjärnanis (krossad eller hel) samt pressad lime och rivet limeskal. Koka samman allt till en gryta.
- Servera med ris och toppa med färska örter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar