1 msk olivolja
1 gul lök
2 vitlöksklyftor, pressade
1 kruka med persilja
1–2 röda chilifrukter (beroende på hur stark du vill ha soppan)
3 burkar krossade tomater
6–7 dl vatten
2 msk koncentrerad fond
1 msk flytande honung
Salt och peppar
Vårlök
Bacon, knaperstekt
Gör så här:
- Finhacka löken och chilin.
- Värm upp olivoljan i en stekpanna och vänd ner gul lök, pressad vitlök och den hackade chilin. De ska hettas upp, men inte brännas.
- Rör ner de krossade tomaterna, vatten och fond. Vill du ha soppan mindre fyllig, späd ut med mer vatten.
- Smaka av med salt, peppar, honung och de sista minuterna av koktiden blandar du ner den finhackade persiljan.
- Låt sjuda i 15–20 minuter.
- Toppa med knaperstekt bacon och vårlök.
- Servera med gott bröd.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar