tisdag 9 augusti 2011

Kokostosca

Bildkälla

4 ägg
6 dl socker
180 gr smält smör
8 msk kakao (kan minskas om man inte vill ha så stark chokladsmak)
2 krm salt
2 tsk vaniljsocker
3 dl mjöl

Gör så här:
  1. Vispa ägg och socker pösigt.
  2. Blanda i övriga ingredienser och rör om.
  3. Gräddas i 15 min i 200 grader.
Toscasmet:
1 påse kokos (2 hg)
2 dl socker
1 dl sirap
1 ½ dl grädde
75 gr smör

Gör så här:
  1. Socker, sirap, grädde och smör sjuds samman i kastrull tills den tjocknar och sedan rörs kokosen ner i smeten.
  2. Bred ut toscasmeten över den något svalnade kakan och grädda ytterligare ca 10 min.
  3. Skär i bitar när kakan svalnat.

Inga kommentarer: