Bildkälla |
24 st
Tid: 35 minuter + ca 3 timmars jäsning + ca 15 minuter i ugn
50 gr jäst
1 liter kallt vatten
1 ½ msk socker
1 ½ kg (ca 3 liter) dinkelsikt + extra till utbakning
2 msk salt
Flingsalt till utbakningen
Man kan även ha i linfrön och torkade ekologiska aprikoser.
Gör så här:
- Lös jästen i vattnet. Tillsätt sockret och dinkelmjölet och arbeta degen 12 min i maskin.
- Tillsätt saltet och arbeta degen ytterligare 3-5 minuter.
- Strö lite mjöl över degen och täck med en bakduk eller platsfolie.
- Sätt ugnen på 220 gr för varmluftsugn och 240 gr för vanlig ugn. Mjöla bakbordet väl. Lägg bakpapper på två plåtar. Stjälp upp degen på bakbordet och dela i två delar.
- Dra ut varje del till en lång längd och skär den i knubbiga bullar, fördela på plåtarna. När ugnen är varm, kryssa bullarna med en vass kniv och strö lite flingsalt i snitten.
- I varmluftsugn: Sätt in bägge plåtarna. Spreja uppe och nere med vatten från en blomspruta. Stäng snabbt ugnsluckan och baka i ca 15 min
- I vanlig ugn: Sätt in bägge plåtarna. Spreja uppe och nere med vatten, stäng ugnsluckan snabbt. Byt plats på plåtarna efter ca 7 min. Låt bullarna svalna på galler utan bakduk.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar