6 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
4–5 msk kakao
3 dl vetemjöl
200 gram smält smör
Smör och ströbröd till formen
Gör så här:
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Smält smöret. Låt svalna.
- Smörj och bröa formen (26–28 cm).
- Rör ihop ägg och socker. Rör ner mjölet och smöret i äggsmeten.
- Dela på smeten ungefär hälften/hälften i två olika skålar.
- I den ena skålen rör du ner kakao, och i den ena skålen rör du ner vaniljsocker.
- Lägg dessa smeter i olika lager när du häller upp kladdkakan i formen.
- Grädda i ca 30 minuter i mitten på ugnen. Den ska vara lite lös i mitten.
- Låt stå kallt i ca 2 timme innan servering.
- Serveras med grädde eller glass.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar