1 kg kycklingfilé
1 burk körsbärtomater
2 msk finhackade soltorkade tomater
1–2 vitlöksklyftor
1 msk kycklingfond
1 msk mörk balsamvinäger
2 dl crème fraîche
salt och peppar
½ kruka basilika
1 dl riven parmesanost
Gör så här:
- Strimla kycklingfilén och bryn i het stekpanna med olivolja och smör. Salta och peppra.
- Ta upp kycklingen när den fått fin färg. Lägg i en ugnsfast form.
- Häll ner en burk körsbärstomater i stekpannan. Tillsätt soltorkade tomater, kycklingfond, balsamvinäger, finhackad vitlök och creme fraiche.
- Låt såsen koka upp.
- Smaka av med salt o peppar.
- Rör ner finhackad basilika sist av allt.
- Häll såsen över kycklingen i ugnsformen.
- Toppa med riven parmesan.
- Gratinera i ugn 175 grader ca 30 min.
- Servera med pasta och/eller en stor sallad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar