600 g fläskfilé
smör att steka i
salt och svartpeppar
150 g champinjoner
5 tomater
150 g rökt skinka (eller bacon)
2,5 dl matlagningsgrädde
1 msk maizena majsstärkelse
2 msk senap, grovkornig
1 st vitlöksklyfta
1,5 dl riven ost
Tillbehör
ris eller hasselbackspotatis
blandad sallad
Gör så här
- Sätt ugnen på 225°. Putsa fläskfilén och skär i ca 2 cm breda bitar. Bryn dem i smöret ca 2 min per sida. Krydda med salt och peppar.
- Ansa och skiva champinjonerna. Stek dem hastigt efter köttet i stekpannan.
- Skiva tomaterna och täck en ugnssäker forms kanter och botten med dem. Lägg kött och svamp i formen.
- Tärna skinkan alt strimla baconet. Lägg skinkan/bacon i stekpannan (och bryn baconet) och häll på grädden blandad med majsstärkelse. Smaksätt med salt, senap och pressad vitlök. Häll såsen över fläskfilén och strö över osten.
- Tillaga mitt i ugnen ca 20 min. Servera gratängen med ris eller hasselbackspotatis och sallad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar