3 ägg
2,5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
50 g smör
1 dl gräddfil
2 msk kallt kaffe
3,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
4 msk kakao
1 st nypa salt
100 g mörk choklad
Chocolate frosting
60 g mjukt smör
5 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
0,5 dl kakao
100 g phiadelphiaost
1 msk varmt kaffe
Strössel eller godis till garnering
Gör så här
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt.
- Smält smöret, häll i gräddfilen och kaffet och blanda det med äggsmeten.
- Blanda vetemjöl, bakpulver, kakao och salt och vänd försiktigt ner det i smeten.
- Hacka den mörka chokladen grovt och smält den i ett vattenbad (i en skål över kokande vatten).
- Placera ut pappersformar i en muffinsplåt och fyll formarna till 2/3 med smet.
- Grädda i mitten av ugnen i cirka 15 minuter. Låt svalna.
- Chocolate frosting:
- Rör smör, florsocker, vaniljsocker, kakao och phiadelphiaost krämigt. Rör sist ner kaffet.
- Bred frostingen på cupcakesen och garnera med strössel eller godis.
2 kommentarer:
wow vad himmelskt gott det ser ut ... :))
mmm, jag kan intyga att de är lika goda som de ser ut... och otroligt mättande... :)
Skicka en kommentar