måndag 12 augusti 2013

Samuels ostfrallor

Foto: Samuel Sörgårn

ca 32 st

5 dl fingerljummet vatten
75 g jäst
1,5 tsk salt
1 dl vit sirap
100 g matfett, rumstempererat
ca 15 dl vetemjöl special
ca 2 dl riven ost

Gör så här
  1. Lös jästen i det fingervarma vattnet. Tillsätt salt, sirap, matfett och nästan allt mjöl. Spara lite mjöl till utbakningen.
  2. Knåda degen i matberedare minst 10 minuter. Lägg över en bakduk och låt degen jäsa ca 20 minuter.
  3. Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den lite lätt. 
  4. Dela degen i ca 32 bitar och forma delarna till runda bullar.
  5. Doppa bullarna i riven ost och låt dem jäsa under bakduk i ca 30 minuter.
  6. Grädda i 220 grader ca 13–15 minuter.
  7. Låt frallorna svalna under en bakduk.

Inga kommentarer: