Foto: Samuel Sörgårn |
ca 32 st
5 dl fingerljummet vatten
75 g jäst
1,5 tsk salt
1 dl vit sirap
100 g matfett, rumstempererat
ca 15 dl vetemjöl special
ca 2 dl riven ost
Gör så här
- Lös jästen i det fingervarma vattnet. Tillsätt salt, sirap, matfett och nästan allt mjöl. Spara lite mjöl till utbakningen.
- Knåda degen i matberedare minst 10 minuter. Lägg över en bakduk och låt degen jäsa ca 20 minuter.
- Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den lite lätt.
- Dela degen i ca 32 bitar och forma delarna till runda bullar.
- Doppa bullarna i riven ost och låt dem jäsa under bakduk i ca 30 minuter.
- Grädda i 220 grader ca 13–15 minuter.
- Låt frallorna svalna under en bakduk.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar