700 g nötfärs
2 msk oxfond
salt och peppar
125 g mozzarellaost
smör att steka i
Till såsen:
steksky från köttbullarna
4 dl vatten
1 dl grädde
2 msk oxfond
1 tsk kinesisk soja
salt och peppar
1 tsk rödvinbärsgelé
maizena redning
Gör så här:
- Rör ihop ingredienserna till köttbullarna.
- Ta fram mozzarellaosten och skiva tjocka skivor. Dela varje skiva i 4 bitar.
- Ta en bit av köttfärsen och platta ut i handflatan och rulla sedan in mozzarellabitarna i köttbullarna.
- Hetta upp en stekpanna med rikligt med smör och stek sedan köttbullarna tills de är genomstekta.
- Lägg upp dem på en ugnsfastform och ställ in i dem i ugnen, på ca 100 grader.
- Dags för att börja med såsen. Häll i vatten i stekpannan och vispa ur all steksky, häll i grädde, soja och fond och låt sjuda ett par minuter.
- Smaka av såsen med salt och peppar, och vinbärsgelén.
- Önskar ni en tjockare sås, red av den med maizena (eller färskost).
- Klart att serveras!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar