500 g fläskfilé
1 msk smör
salt och peppar
200 g färska champinjoner
2 msk smör
2 msk vetemjöl
2 dl grädde
salt och peppar
1 vitlöksklyfta, pressad
persilja
riven ost
Gör så här
- Stek fläskfilén i skivor. Salta och peppra. Lägg köttet i en smord, ugnsfast form.
- Skiva den champinjonerna och fräs i smöret en stund.
- Strö över mjölet och rör om. Späd med grädden. Låt koka i ca 5–10 minuter.
- Pressa i vitlöken och smaka av med salt och peppar.
- Hacka rikligt med persilja och blanda ned i stuvningen.
- Täck fläskfilén med svampstuvningen.
- Strö över den rivna osten.
- Gratinera i 250° i ca 10–15 minuter.
- Servera med sallad och klyftpotatis eller hasselbackspotatis.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar