1 kilo kycklingfiléer
Salt och peppar
2 citroner
2 msk mörk balsamico
1 msk flytande honung
6 dl köttbuljong (egen, fond el. tärning + vatten)
några droppar soya color
2 dl grädde
Gör så här:
- Skär kycklingfiléerna i avlånga strimlor, ganska tjocka.
- Bryn i het stekpanna med smör. Salta och peppra.
- Pressa över saften från 2 citroner. Tillsätt balsamicovinäger och honung.
- Vänd runt alltsammans och sänk sedan värmen.
- Slå på köttbuljong och grädde och låt puttra ihop ca 15 min.
- Smaka av med citron, balsamico, salt och/eller peppar.
- Servera med potatiskaka och en varm, het tomat- och majssalsa.
Tomat- och majssalsa:
2 rödlök
1 gul paprika
3 stora plommontomater
1 burk körsbärstomater på burk
1 burk majskorn
färsk röd chili
Salt och peppar
En gnutta socker
Gör så här:
- Hacka rödlök, paprika och plommontomater grovt.
- Lägg i kastrull och häll på körsbärstomaterna.
- Krydda med chili, salt, peppar och socker.
- Låt få ett uppkok, sjud sedan på svag värme ca 10 min. Tillsätt majsen i slutet.
Potatiskaka:
8 medelstora potatisar
2 finrivna vitlöksklyftor
3 ägg
3 dl grädde
Salt och peppar
Gör så här:
- Skölj, skala och riv potatisen fint.
- Blanda potatisen med riven vitlök, ägg, grädde och smaka av smeten med salt och peppar.
- Häll i en form ca 20x30 med bakplåtspapper.
- Grädda i ugn ca 1 timme i 200 grader.
- Skär upp i rutor när kakan fått stå till sig något efter att du tagit ut den.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar