Pajdeg
125 gram smör
2,5 dl vetemjöl
1,5 msk vatten, kallt
Fyllning
2 gula lökar
600-700 g köttfärs
1 röd paprika
salt och peppar
paprikapulver
ketchup
kalvfond
vitlökspulver
1 röd chili
soltorkade tomater
150 marinerad fetaost
100 g svarta oliver, urkärnade
100 g ädelost
Äggstanning
2 st ägg
2 dl mjölk
1 dl matlagningsgrädde
2 dl riven ost, gärna stark
Gör så här
- Arbeta snabbt ihop ingredienserna till pajdegen, antingen för hand eller med hjälp av en matberedare.
- Vira in degen i plastfolie och låt den vila 30 minuter i kylen.
- Sätt ugnen på 225°C.
- Tryck ut degen i en smord pajform, ca 24 cm i diameter.
- Nagga botten med hjälp av en gaffel och förgrädda pajskalet längst ner i ugnen i ca 12 minuter.
- Sänk sedan värmen till 200°C.
- Skala och hacka löken.
- Hetta upp en stekpanna med smör.
- Lägg i lök och färs och bryn under omrörning tills den blivit torr och smulig.
- Smaka av med salt och peppar och övriga kryddor. Tillsätt ev lite vatten. Låt puttra en stund.
- Fyll pajskalet med köttfärsröran.
- Lägg på soltorkade tomater, fetaost i kuber, oliver och smula över ädelosten
- Vispa ihop ägg, matlagningsgrädde och mjölk – salta och peppra.
- Häll äggstanningen över färsen och strö sedan ost över det hela.
- Grädda pajen mitt i ugnen i ca 20-25 minuter.
- Servera pajen tillsammans med en sallad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar