onsdag 24 november 2010

Pepparkakor



1 1/2 dl mörk sirap
3 dl socker
200 g smör
1 1/2 dl vispgrädde
1 msk mald ingefära
1 msk mald kanel
1/2 msk malda nejlikor
1/2 msk mald kardemumma
1 msk bikarbonat
10-11 dl mjöl

Gör så här
  1. Häll sirap, socker och smör i en kastrull. Värm tills allt är smält. Tillsätt grädde och kryddor och rör om. 
  2. Blanda bikarbonat med lite av mjölet och rör ner det i smeten. Tillsätt resten av mjölet. 
  3. Arbeta samman degen, degen blir ganska lös. Låt den vila över natten. 
  4. Ta fram degen 1 tim innan utbakning. 
  5. Sätt ugnen på 200 grader. 
  6. Kavla ut degen tunt på mjölat bakbord och tag ut kakor med mått. 
  7. Lägg dem på bakplåtspapper eller smorda plåtar och grädda mitt i ugnen ca 5 min. 
  8. Låt kakorna svalna på plåten.

2 kommentarer:

Jennie Rosander sa...

Mmmm...DET ska jag göra i helgen! (Var det receptet Helene pratade om?)

O fint foto igen du :)

Cina sa...

Lycka till!