3 dl vetemjöl
150 g smör eller margarin i kuber
2–3 msk vatten
½ tsk salt
Gör så här:
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Lägg alla ingredienser till pajdegen i en bunke eller matberedare och arbeta ihop till en klump av pajdeg. Knåda inte degen.
- Kavla eller tryck ut pajdegen i en pajform (ca 24 cm diameter). Låt pajskalet stå i kylen, medan du gör köttfärsröran, innan du gräddar det.
- Stick hål över botten av pajdegen med en gaffel.
- Förgrädda pajskalet i 5–10 minuter.
Fyllning:
600–700 g nötfärs
1 gul lök
1 påse tacokryddmix eller egen tacokrydda
1 dl vatten
2 tomater
feferoni
Gör så här:
- Bryn köttfärsen och löken. Tillsätt vatten och kryddpåsen. Låt puttra tills köttfärsen är rätt så torr.
- Lägg allt i pajskalet.
- Hacka eller skiva tomaterna och strimla valfri mängd feferoni.
- Lägg överst på köttfärsen.
Topping:
2 dl crème fraîche
4 msk majonnäs
2 dl riven ost
2 pressade vitlöksklyftor
Gör så här:
- Blanda och bred toppingen ovanpå pajen.
- Grädda 10–15 min i 250° eller tills ytan fått vacker färg.
- Servera med en sallad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar