lördag 13 november 2021

Flygande Jakob




800 g kycklingfilé

salt & peppar

grillkrydda

3 pkt bacon

3 bananer

2 dl chilisås (ketchuptyp)

5 dl vispgrädde

1½ dl jordnötter


Gör så här
  1. Strimla kycklingfiléen. Hetta upp en stekpanna och stek kycklingen på medelstark värme tills den är genomstekt. Krydda med salt och peppar och ev lite grillkrydda. Lägg över kycklingen i en ugnsform.
  2. Skär baconet i mindre bitar och stek baconet knaprigt. Låt rinna av på hushållspapper. 
  3. Skiva bananerna och fördela över kycklingen.
  4. Vispa grädden lätt och blanda med chilisås och ev grillkrydda. Häll över och bred ut. 
  5. Strö över jordnötterna och baconbitarna.
  6. Gratinera i mitten av ugnen 225 grader i 15 minuter.
  7. Servera med kokt ris och sallad.

Inga kommentarer: