2 kg kycklingfilé
Marinad:
3 pressade vitlöksklyftor
2 msk riven färsk ingefära (eller malen i kryddburk)
5 msk flytande honung
1 msk sambal oelek
1 ½ dl japansk soja
1 ½ dl torr sherry
3 msk sesamfrö
1 kycklingbuljong (eller kycklingfond)
Till stekning:
2 msk sesamfrö
1-2 tsk grillkrydda
Gör så här
- Blanda samman alla ingredienser till marinaden i en gryta. Koka upp marinaden och låt svalna.
- Lägg kycklingfiléerna i dubbla plastpåsar. Häll på marinaden och låt marinera i 1–2 dygn i kylen.
- Sätt ugnen på 200 grader. Lyft upp filéerna ur marinaden och låt rinna av. Lägg filéerna i en smord långpanna. Strö över sesamfrö och grillkrydda.
- Stek i mitten av ugnen i 20 minuter eller tills innertemperaturen är 65–70 grader. Låt dem kallna på plåten.
- Skär upp filéerna och lägg upp på serveringsfat. Strö över färsk hackad basilika.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar