3 bananer
2 msk mango chutney
2 dl grädde (mat- eller visp-)
1–3 tsk curry, efter smak
2 paprikor
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
100 g gorgonzola eller annan ädelost
persilja
salt och nymalen svartpeppar
smör eller olivolja
Gör så här
- Putsa filén och skär den i 2 cm tjocka skivor. Hetta upp matfett i en stekpanna och bryn ett par köttskivor i taget, ett par minuter per sida. Krydda med salt, peppar och curry och ta sedan upp köttet.
- Skala och hacka vitlök och lök fint, låt svettas i pannan tills löken blir lite genomskinlig. Tillsätt mer fett om det behövs.
- Skär paprikorna i bitar och låt fräsa med en stund på slutet. Slå på grädde, tillsätt mango chutney, salt, peppar och lite mera curry. Låt koka på svag värme ett par minuter.
- Lägg köttet i en ugnsfast form. Slå över grönsaksröran. Skala och skiva bananerna och fördela överst. Smula över gorgonzola och gratinera i 250 grader tills osten smält och rätten fått fin färg, cirka 10 minuter. Kolla att köttet är klart, men det ska inte vara för torrt. Strö över finhackad persilja.
- Servera med ris eller pressad potatis och en grönsallad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar