2 schalottenlökar
1 vitlöksklyfta
smör att steka i
3 dl arborioris
1 dl vitt vin
ca 1 liter kycklingbuljong
175 g ädelost (t ex Kvibille gräddädel)
200 g fryst sparris
Kycklingspett
2 stora kycklingfiléer
1 tsk kinesisk soja
1 msk flytande margarin
8 träspett
2 dl hackade färska örter t ex bladpersilja och basilika
Till servering
200 g ostronskivling
smör att steka i
salt och peppar
Gör så här
- Sätt ugnen på 225°. Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs den utan att den tar färg i smör i en kastrull.
- Tillsätt ris, vin och 3 dl av buljongen. Låt koka på svag värme utan lock ca 20 min. Rör då och då och späd vartefter med buljong. När riset har en krämig konsistens är det klart.
- Smula ner ädelosten och låt den smälta ner under omrörning. Dela sparrisen i ca 3 cm långa bitar. Vänd ner sparrisen strax innan servering.
- Skär varje kycklingfilé i 4 bitar på längden. Lägg dem i en ugnssäker form. Blanda soja och flytande margarin och pensla fileérna. Tillaga i ugnen ca 15 minuter. Trä upp kycklingen på spett och rulla dem i de hackade örterna.
- Skär bort rotfästet från ostronskivlingen. Fräs svampen i smör tills den fått färg och känns lite krispig. Lägg ostronskivlingen på toppen av risotton och servera den till kycklingspetten.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar