4 skivor toastbröd
smör till stekning
4 skivor chèvreost, ca 1 cm tjocka
2 msk honung, flytande
80 gram sallad, t ex rucola och bladspenat
1 rödlök
12 cocktailtomater
4 msk olivolja
2 msk balsamvinäger
50 gram valnötter
flingsalt
svartpeppar, nymalen
Tillagning
- Sätt på ugnen på grillelement och full värme. Stansa ut fyra rundlar av toastbröd som är ungefär lika stora som getosskivorna. Stek brödet på båda sidorna i smör.
- Lägg getosten på brödskivorna och ringla honung över osten, placera på plåt och sätt in mitt i ugnen. Gratinera tills osten har fin färg ca 4-5 minuter.
- Dela tomaterna och skala och skiva rödlöken. Lägg upp sallad och grönsaker på fyra tallrikar och lägg en toast på varje.
- Ringla lite olivolja och balsamvinäger runt toasten och strö över valnötterna. Avsluta med lite flingsalt och nymald svartpeppar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar