fredag 10 december 2021

Kall räkpaj



Fyllning:
2 hårdkokta ägg
1 rödlök
2 avokador
400 g skalade räkor
2–3 msk majonnäs
1 lime
salt o peppar
100 g löjrom
dill

Pajdeg:
50 g smör
200 g kavring
  1. Börja med pajdegen. Smält smöret i en kastrull. Skär brödet i mindre bitar och kör det till smulor i matberedare. Blanda brödsmulorna med smöret och fördela det i en pajform. Ställ kallt en stund.
  2. Gör sedan fyllningen. Skala och hacka äggen, avokadorna och löken. Hacka ev räkorna. Blanda alltsammans med majonnäsen och smaka av med salt, peppar och några droppar limesaft.
  3. Fördela fyllningen i pajskalet och packa det med en gaffel. Hit kan pajen förberedas.
  4. Garnera med löjrom och små dillkvistar och ev lite räkor strax före servering.

Inga kommentarer: