måndag 25 augusti 2025

Kycklingstroganoff



500 g kycklingfilé

1 gul lök

2 klyftor vitlök

300 g kastanjechampinjoner

smör, till stekning

2 msk tomatpuré

4 dl crème fraîche

2 dl vispgrädde

3 msk koncentrerad kycklingfond

1 msk dijonsenap

½ dl sweet chilisås

persilja, torkad eller färsk

salt & svartpeppar


Gör så här:

  1. Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
  2. Skär kycklingfiléerna i strimlor. 
  3. Hacka löken och vitlöken. Skär champinjonerna i skivor.
  4. Bryn kycklingen i en stekpanna med smör tills den är helt genomstekt. Krydda med salt och peppar. Lägg över i en stekgryta.
  5. Fräs löken och vitlöken i stekpannan tills den blir mjuk och glansig. Tillsätt svampen och fräs allt tills vätskan dunstat.
  6. Häll över svamp- och lökröran i stekgrytan med kycklingen. Tillsätt tomatpuré och låt lätt rostas i pannan.
  7. Tillsätt crème fraîche, vispgrädde, fond, dijonsenap, sweet chilisås och persilja. Låt koka ihop. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar.
  8. Servera grytan med ris och en grönsallad.

Inga kommentarer: