Pajdeg:
3 dl vetemjöl
1 krm salt
100 g smör
2 msk vatten
Fyllning:
2 kycklingfiléer
salt & peppar
grillkrydda
2 msk teriykai- eller oystersås
½ rödlök
150 g fetaost
1 dl urkärnade kalamataoliver
Äggstanning:
3 ägg
3 dl grädde
2 msk persillade
salt & peppar
Gör så här:
- Pajdeg: Mixa mjöl, salt och smör till en grynig massa i matberedare. Tillsätt vatten och kör matberedaren tills det blir en fast deg. Klä en pajform med degen och låt vila i kyl cirka 30 min.
- Pricka hål med en gaffel och förgrädda pajskalet i 200° cirka 10 min.
- Strimla kycklingfiléerna och stek i lite smör tills kycklingen är genomstekt. Krydda och ställ åt sidan.
- Hacka löken och smula fetaosten till medelstora bitar. Fördela ut, tillsammans med kycklingen, i pajskalet.
- Vispa ihop ägg och grädde med salt, peppar och persillade. Slå stanningen över fyllningen och grädda pajen i 200°C i 40 minuter. Servera med sallad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar