lördag 16 december 2023

Kycklingpaj med rödlök, fetaost och oliver



Pajdeg:

3 dl vetemjöl

1 krm salt

100 g smör

2 msk vatten


Fyllning:

2 kycklingfiléer

salt & peppar

grillkrydda

2 msk teriykai- eller oystersås

½ rödlök

150 g fetaost

1 dl urkärnade kalamataoliver


Äggstanning:

3 ägg

3 dl grädde

2 msk persillade

salt & peppar


Gör så här:

  1. Pajdeg: Mixa mjöl, salt och smör till en grynig massa i matberedare. Tillsätt vatten och kör matberedaren tills det blir en fast deg. Klä en pajform med degen och låt vila i kyl cirka 30 min.
  2. Pricka hål med en gaffel och förgrädda pajskalet i 200° cirka 10 min.
  3. Strimla kycklingfiléerna och stek i lite smör tills kycklingen är genomstekt. Krydda och ställ åt sidan.
  4. Hacka löken och smula fetaosten till medelstora bitar. Fördela ut, tillsammans med kycklingen, i pajskalet.
  5. Vispa ihop ägg och grädde med salt, peppar och persillade. Slå stanningen över fyllningen och grädda pajen i 200°C i 40 minuter. Servera med sallad.

Inga kommentarer: