fredag 3 november 2023

Koreansk kyckling på baguette



500 g kycklinglårfilé

2 msk GoChuJang chilipasta (fermenterad koreansk chilipasta)

4 msk japansk soja

olja att steka i


Picklad rödlök:

1 rödlök

1 msk ättiksprit (12 %)

2 msk strösocker

½ dl vatten


Dressing:

1 vitlöksklyfta

1 dl majonnäs

½ msk GoChuJang chilipasta

salt & peppar


Tillbehör:

1 surdegsbaguette

sallad

ev andra grönsaker


Gör så här:

  1. Börja med den picklade rödlöken: Skala och strimla löken. Blanda ättika, socker och vatten. Rör tills sockret har blivit upplöst. Lägg ner löken och låt stå kallt fram till servering.
  2. Marinera kycklingen: Putsa kycklingfilén och skär den i mindre bitar. Blanda ihop skalad och riven vitlöksklyfta, GoChuJang chilipasta och soja. Häll marinaden över kycklingbitarna och låt marinera minst 10 minuter, men gärna längre. 
  3. Gör dressingen: Blanda majonnäs, GoChuJang chilipasta, salt och peppar. Låt dressingen stå kallt tills serveringen.
  4. Stek kycklingen i olja tills den är helt genomstekt.
  5. Skär baguetten på längden. Fördela salladen och eventuellt andra grönsaker på bröden. Lägg på kyckling och picklad lök. Ringla över dressingen. Lägg på locket.

Inga kommentarer: