500 g kycklinglårfilé
2 msk GoChuJang chilipasta (fermenterad koreansk chilipasta)
4 msk japansk soja
1 vitlöksklyfta
olja att steka i
Picklad rödlök:
1 rödlök
1 msk ättiksprit (12 %)
2 msk strösocker
½ dl vatten
Dressing:
1 dl majonnäs
½ msk GoChuJang chilipasta
salt & peppar
Tillbehör:
1 surdegsbaguette
sallad
ev andra grönsaker
Gör så här:
- Börja med den picklade rödlöken: Skala och strimla löken. Blanda ättika, socker och vatten. Rör tills sockret har blivit upplöst. Lägg ner löken och låt stå kallt fram till servering.
- Marinera kycklingen: Putsa kycklingfilén och skär den i mindre bitar. Blanda ihop skalad och riven vitlöksklyfta, GoChuJang chilipasta och soja. Häll marinaden över kycklingbitarna och låt marinera minst 10 minuter, men gärna längre.
- Gör dressingen: Blanda majonnäs, GoChuJang chilipasta, salt och peppar. Låt dressingen stå kallt tills serveringen.
- Stek kycklingen i olja tills den är helt genomstekt.
- Skär baguetten på längden. Fördela salladen och eventuellt andra grönsaker på bröden. Lägg på kyckling och picklad lök. Ringla över dressingen. Lägg på locket.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar