4 kycklingfiléer
Marinad:
2 tsk spiskummin
2 tsk paprikapulver
2 tsk röd curry (kryddpasta)
1 vitlöksklyfta
1½ msk olivolja
salt & peppar
Vit kebabsås
1½ dl gräddfil
0,75 dl majonnäs
1 vitlöksklyfta
1 krm cayennepeppar
salt
Röd kebabsås
1½ dl ajvar relish, mild
½ dl tomatpure
0,25 dl olivolja
2 tsk röd curry (kryddpasta)
salt & peppar
Servera med:
pitabröd
gurka
rödlök
tomat
Gör så här:
- Vit kebabsås: Blanda alla ingredienser i en skål. Ställ kallt någon timme innan servering.
- Röd kebabsås: Blanda ihop alla ingredienser i en skål. Ställ kallt någon timme innan servering.
- Blanda ihop allt till marinaden.
- Strimla kycklingfiléerna och häll marinaden över, blanda ordentligt. Låt gärna stå i minst 30 min.
- Stek kyckling helt klar i en stekpanna.
- Värm pitabröden i ugnen.
- Skär upp pitabröden och fyll med grönsaker, kyckling och såserna.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar