söndag 14 maj 2023

Kycklingkebab med två olika såser



4 kycklingfiléer


Marinad:

2 tsk spiskummin

2 tsk paprikapulver

2 tsk röd curry (kryddpasta)

1 vitlöksklyfta

1½ msk olivolja

salt & peppar


Vit kebabsås

1½ dl gräddfil

0,75 dl majonnäs

1 vitlöksklyfta

1 krm cayennepeppar

salt


Röd kebabsås

1½ dl ajvar relish, mild

½ dl tomatpure

0,25 dl olivolja

2 tsk röd curry (kryddpasta)

salt & peppar


Servera med:

pitabröd

gurka

rödlök

tomat


Gör så här:

  1. Vit kebabsås: Blanda alla ingredienser i en skål. Ställ kallt någon timme innan servering.
  2. Röd kebabsås: Blanda ihop alla ingredienser i en skål. Ställ kallt någon timme innan servering.
  3. Blanda ihop allt till marinaden.
  4. Strimla kycklingfiléerna och häll marinaden över, blanda ordentligt. Låt gärna stå i minst 30 min.
  5. Stek kyckling helt klar i en stekpanna.
  6. Värm pitabröden i ugnen.
  7. Skär upp pitabröden och fyll med grönsaker, kyckling och såserna.

Inga kommentarer: