300 g linguinepasta eller nudlar
500 g nötfärs
3 vitlöksklyftor
1 msk färsk riven ingefära eller 2 tsk ingefärapulver
sesamolja till stekning (kan ersättas med rapsolja)
2–3 st salladslökar och sesamfrön till servering
Sås:
½ dl hoisinsås
½ dl japansk soja
½ dl brunt farinsocker
2 msk krispig chili i olja*
1 dl vatten
salt & svartpeppar
Gör så här:
- Hacka vitlök fint och riv eller finhacka ingefäran om du jobbar med färsk.
- Hetta upp olja i en stekpanna och stek färsen på hög värme tills den får färg och smular sig.
- Sänk värmen och vänd i vitlök och ingefära. Stek under omrörning i ca 2–3 minuter.
- Blanda ihop alla ingredienser till såsen i en skål och vänd sedan ner såsen över färsen. Blanda noga och låt färsen puttra under lock i ca 7 minuter.
- Koka pastan/nudlar i saltat vatten. Precis innan du silar av pastan sparar du cirka ¾ dl av pastavattnet. Vänd ner pastan och det sparade pastavattnet med färsen.
- Blanda noga och toppa med hackad salladslök och sesamfrön. Klart att servera!
* Crispy chili in oil från märket "Lao gan Ma". Om du inte har det hemma kan du ersätta med chiliflakes, färsk röd chili eller skippa det helt om du vill ha en mild smak på nudlarna.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar