400 g capellini
100 g valnötter
100 g smör
200 g gorgonzola, bruten i bitar
3 dl vispgrädde
½–1 dl pastavatten
salt & nymalen svartpeppar
finhackad gräslök
Gör så här:
- Värm ugnen till 180°. Sprid ut valnötterna på en plåt med bakplåtspapper i cirka 10 minuter. Håll koll så att de inte bränns.
- Ta ut nötterna och låt svalna. Hacka dem grovt.
- Smält smöret i en kastrull och rör ner ost och grädde. Rör tills såsen tjocknat och vänd ner valnötterna.
- Koka pastan al dente. Häll av och spara lite av pastavattnet. Lägg tillbaka pastan i grytan.
- Vänd ner gorgonzolasåsen i pastagrytan och rör om. Späd med några matskedar av pastavattnet så att såsen känns lagom "såsig".
- Smaka av med sås och mycket nymalen svartpeppar.
- Strö över lite finhackad gräslök innan servering.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar