måndag 14 februari 2022

Pasta med gorgonzola och valnötter



400 g capellini

100 g valnötter

100 g smör

200 g gorgonzola, bruten i bitar

3 dl vispgrädde

½–1 dl pastavatten

salt & nymalen svartpeppar

finhackad gräslök


Gör så här:

  1. Värm ugnen till 180°. Sprid ut valnötterna på en plåt med bakplåtspapper i cirka 10 minuter. Håll koll så att de inte bränns.
  2. Ta ut nötterna och låt svalna. Hacka dem grovt.
  3. Smält smöret i en kastrull och rör ner ost och grädde. Rör tills såsen tjocknat och vänd ner valnötterna.
  4. Koka pastan al dente. Häll av och spara lite av pastavattnet. Lägg tillbaka pastan i grytan.
  5. Vänd ner gorgonzolasåsen i pastagrytan och rör om. Späd med några matskedar av pastavattnet så att såsen känns lagom "såsig".
  6. Smaka av med sås och mycket nymalen svartpeppar.
  7. Strö över lite finhackad gräslök innan servering.

Inga kommentarer: