måndag 4 januari 2021

Små smörgåstårtor med tonfiskfyllning



9 små, runda brödkakor av typen polarkakor

½ gurka

½ tsk salt

1 liten rödlök

2 burkar tonfisk i vatten

2 dl crème frâiche

½ dl majonnäs

salt och svartpeppar


Dekoration:

kokt ägg

rödlök

dill

sallad


Gör så här:

  1. Skölj och tärna gurkan till små kuber. Lägg på en tallrik och salta lite lätt och låt stå medan du gör resten av röran.
  2. Finhacka rödlöken. Häll av vattnet från tonfisken.
  3. Blanda rödlök, tonfisk, crème frâiche och majonnäs i en skål.
  4. Lägg gurkan på lite hushållspapper och torka av lite vätska.
  5. Avsluta med att röra ner gurkan och smaka av med lite salt och svartpeppar.
  6. Fördela röran mellan bröden, även överst på bröden.
  7. Smörgåstårtan är god att äta direkt, men ännu godare om den får stå i kylen några timmar.
  8. Dekorera med sallad, ägg, rödlök och dill. 
  9. Dessa små smörgåstårtor är lagom till cirka fyra personer om de serveras som ensamrätt.

Inga kommentarer: