Deg:
100 gram smör
3½ dl vetemjöl
1 tsk salt
1 ägg
¾ dl sesamfrö
1 msk kallt vatten
Fyllning:
2 dl riven ost
chèvre, önskad mängd
1 gul lök
1 röd lök
6 salladslök
2 msk honung
1 msk balsamvinäger
flingsalt
peppar
ägg till pensling
salta solrosfrön, dekoration
Gör så här:
- Börja med att karamellisera löken. Skala och skiva all lök.
- Stek löken mjuk i en stekpanna med en klick smör i.
- Tillsätt honung och balsamvinäger. Stek ytterligare i någon minut.
- Smaka av med salt och peppar.
- Sätt på ugnen på 180 grader.
- Fortsätt med degen. Lägg i alla ingredienser förutom vattnet i en matberedare och mixa. Tillsätt kallt vatten och mixa igen. Arbeta sedan ihop en deg i en bunke för hand.
- Ställ kallt i ca 10 minuter.
- Kavla ut degen på ett bakplåtspapper. Degen ska vara tunn, men se till att den inte spricker.
- Riv osten och strö den över degen.
- Lägg på den karamelliserade löken ovanpå osten.
- Vik nu över kanterna med hjälp av bakplåtspappret. För att få kanterna snyggare hjälp till med fingrarna.
- Toppa med önskad mängd chèvre.
- Pensla kanterna med vispat ägg.
- Grädda i nedre delen i ugnen i 180 grader, 20–25 minuter.
- Låt gärna galetten svalna något innan du skär i den.
- Dekorera med lite solrosfrön.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar