onsdag 9 december 2020

Smördegspaj surf and turf


 

2 rullar smördeg


500 g kycklingfilé

1 gul lök

smör att steka i

grillkrydda + kinesisk soja


200 g skalade räkor (500 g oskalade)


300 g räkost

2 dl crème fraîche

2 vitlöksklyftor, pressade

3 msk sweet chilisås

salt & svartpeppar

1 tsk curry


1 ägg ( till pensling)


Gör så här:

  1. Strimla kycklingen och löken. Stek kycklingen helt klar i lite smör. Tillsätt löken och låt bryna en stund så att den får lite färg. Avsluta med att krydda med grillkrydda och lite soja.
  2. Klä en pajform med ena rullen smördeg och lägg i kyckling- och lökröran och de skalade räkorna.
  3. Blanda samman ingredienserna till fyllningen och häll smeten i pajformen. 
  4. Täck med den andra rullen smördeg. Pensla med ägg och nagga små hål så att varmluften kan pysa ut.
  5. Grädda pajen 25 minuter i 225° Sänk sedan värmen till 150°och grädda i ytterligare 15–20 minuter. Täck med folie om den blir för mörk. 
  6. Låt svalna något och servera med en god sallad.

Inga kommentarer: