söndag 13 december 2020

Pastasås med kyckling, mango chutney och spenat


1 kg kycklingfilé

1 rödlök

2 vitlöksklyftor

½–1 burk mango chutney

1 msk kycklingfond 

3 msk kinesisk soja

3–4 dl grädde, valfri fetthalt

sambal oelek

salt & svartpeppar

150–200 g färsk spenat

Gör så här:

  1. Strimla kycklingen. Stek i lite matfett i en stekpanna tills den blir helt genomstekt. Salta och peppra. Lägg över i en gryta.
  2. Strimla rödlöken och finhacka vitlöken och fräs en stund. Lägg över i grytan. 
  3. Tillsätt mango chutney, kycklingfond, soja och grädde. Låt småputtra 5–10 minuter. Krydda med sambal oelek och smaka av med salt & peppar. 
  4. Vänd till sist ned spenaten och låt allt bli genomvarmt.
  5. Servera med nykokt pasta och en grönsallad.

Inga kommentarer: