onsdag 2 december 2020

Lax i krämig ost- och kräftsås



4 portionsbitar laxfiléer

200 g kräftost (mjukost)

2 dl crème fraîche

1 dl grädde

1½ msk hummerfond

1 dl finhackad dill

½–1 krm cayennepeppar

1 dl riven ost

1 burk kräftstjärtar (170 g)


Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200 g.
  2. Lägg portionsbitarna i en ugnsform, salta och peppra.
  3. Koka upp crème fraîche, grädde, kräftost, hummerfond och krydda med cayennepeppar. Blanda ner finhackad dill.
  4. Häll såsen över laxen och strö över osten.
  5. Sätt in i ugnen i ca 25 minuter. Ta ut och fördela grovt hackade kräftstjärtar och lite dill ovanpå.
  6. Servera med pressad potatis och en grönsallad.

Inga kommentarer: