3 dl vetemjöl
125 g kallt smör i kuber
1–2 msk kallt vatten
500 g nötfärs
1 gul lök
1 pkt bacon
2 msk tomatpuré
1 vitlöksklyfta
2 msk kalvfond
3 msk ketchup
grillkrydda
salt & peppar
ca 2 dl riven parmesanost
3 ägg
3 dl grädde
riven parmesanost och finhackad persilja till garnering
Gör så här:
- Mixa samman ingredienserna till pajskalet och klä en pajform med den. Ställ kallt ca 30 min.
- Förgrädda sedan det naggade skalet ca 10 min i 225°. Sänk värmen i ugnen till 200°.
- Stek köttfärs, hackad lök och finklippt bacon till fyllningen.
- Tillsätt tomatpuré, pressad vitlök, fond och ketchup.
- Låt puttra samman och smaka av med lite grillkrydda, salt och peppar.
- Häll köttfärsröran i pajskalet och strö över den rivna parmesanosten.
- Vispa samman ägg och grädde och häll äggstanningen över pajen.
- Grädda pajen ca 20 min i 200° tills den fått fin färg och äggstanningen stelnat.
- Strö över lite riven parmesanost och finhackad persilja som garnering.
- Servera med en god sallad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar