1 stor spetskål eller flera små
2–3 msk olivolja
salt & peppar
Purjolökspesto:
1 dl saltrostade jordnötter
den gröna blasten av en liten purjolök, ca 100 g
2 dl riven parmesanost
½ citron, pressad saft
¾ dl olivolja
salt & peppar
Gör så här:
- Börja med peston. Lägg jordnötterna i en mixer och mixa några varv så de blir hackade.
- Skölj purjolöksblasten och skär den i mindre bitar. Lägg i mixern, och mixa lite till.
- Grovriv parmesanost och lägg i mixern, och tillsätt pressad citronsaft och olivolja. Mixa till en slät pesto. Smaka av med salt och peppar.
- Skär bort stamkanten på spetskålen, ta bort det yttersta bladet om det behövs och dela den i fyra delar så att du får fyra klyftor. (Är spetskålen liten räcker det att halvera den.)
- Pensla klyftorna med olivolja och salta och peppra. Grilla kålen på hög värme i ca 5 minuter, vänd den då och då.
- Servera kålklyftorna med purjolökspeston.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar