1 förp kyld smördeg på rulle
1 ägg
1 msk kallt vatten
½ tsk salt
Färskoströra:
1 rödlök, finhackad
150 g färskost, till exempel Philadelphia
2 dl crème fraîche
3 msk finhackad dill
½ tsk salt
1 krm svartpeppar
Topping:
ruccolasallad
250 skalade räkor
½ rödlök, finhackad
80 g rom, till exempel löjrom eller stenbitsrom
finhackad dill
Gör så här:
- Sätt ugnen på 225°. Rulla ut smördegen och lägg den på en plåt med bakplåtspapper. Nagga med en gaffel.
- Blanda uppvispat ägg, kallt vatten och salt. Pensla smördegen med blandningen.
- Grädda ca 10–15 minuter. Låt svalna. Om degen blåsts upp i ugnen, platta till den med en stekspade.
- Färskoströra: Vispa med elvisp samman färskost och crème fraîche i en bunke, tills det blir en hård kräm. Vänd ner rödlök, dill, salt och peppar. Bred ut röran på smördegen.
- Topping: Skala räkorna. Fördela ruccola, räkor, rödlök, rom och dill på smördegsplattan. Servera genast.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar