torsdag 23 januari 2020

Krämig kycklinggratäng med potatis och curry


800 g potatisgratäng (färdig, färsk i plastförpackning, till exempel Peka)
1 grillad kyckling
1 stor gul lök, finhackad
1 stor röd paprika, skuren i bitar
3 dl grädde
2 dl crème fraîche paprika & chili
3 tsk curry
1 köttbuljongtärning
1 msk mango chutney
salt & peppar
ca 1 msk mjöl + 1/2 dl vatten
ca 2 dl riven ost

Gör så här:
  1. Rensa kycklingen och skär i mindre bitar. 
  2. Blanda samman crème fraîche, grädde, buljong, mango chutney och curry i en kastrull och koka upp. Smaka av med salt och peppar. 
  3. Red av med lite mjöl + vatten (redning) till tjockare konsistens. 
  4. Häll potatisgratängen i botten på en rymlig form och förgrädda den 10 min i 200 C.
  5. Ta ut formen och höj värmen till 225 C. 
  6. Lägg på kycklingen, löken och paprika. Häll över currysåsen. Avsluta med den rivna osten.
  7. Ställ in gratängen i ugnen 15–20 min tills ytan fått fin färg. 
  8. Servera med en sallad.

Inga kommentarer: