800 g potatisgratäng (färdig, färsk i plastförpackning, till exempel Peka)
1 grillad kyckling
1 stor gul lök, finhackad
1 stor röd paprika, skuren i bitar
3 dl grädde
2 dl crème fraîche paprika & chili
3 tsk curry
1 köttbuljongtärning
1 msk mango chutney
salt & peppar
ca 1 msk mjöl + 1/2 dl vatten
ca 2 dl riven ost
Gör så här:
- Rensa kycklingen och skär i mindre bitar.
- Blanda samman crème fraîche, grädde, buljong, mango chutney och curry i en kastrull och koka upp. Smaka av med salt och peppar.
- Red av med lite mjöl + vatten (redning) till tjockare konsistens.
- Häll potatisgratängen i botten på en rymlig form och förgrädda den 10 min i 200 C.
- Ta ut formen och höj värmen till 225 C.
- Lägg på kycklingen, löken och paprika. Häll över currysåsen. Avsluta med den rivna osten.
- Ställ in gratängen i ugnen 15–20 min tills ytan fått fin färg.
- Servera med en sallad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar