söndag 29 september 2019

Smörgåstårta med räkor


[ca 8 portioner]

5 halvor hönökaka

Räkröra:
1 rödlök
500 g skalade räkor
3 dl gräddfil
2 dl crème fraîche
½ dl kaviar, typ Kalles
½ dl hackad dill
salt och peppar

Toppingkräm:
2 dl crème fraîche
3 dl majonnäs

Garnering:
80 g finkorning stenbitsrom
1/4 gurka
babyspenat
4 kokta ägg
150 g skalade räkor
1 msk hackad dill

Gör så här:
  1. Räkröra: Skala och hacka rödlöken. Krama ur räkorna. Blanda med resterande ingredienser till röran.
  2. Fördela räkröran på fyra av de fem halvorna hönökaka. Toppa med den femte hönökakan.
  3. Toppingkräm: Rör ihop alla ingredienserna, bred ovanpå och runt om tårtan. Spara lite till garneringen dagen efter. Ställ smörgåstårtan kallt över natten.
  4. Garnera smörgåstårtan dagen efter, precis före servering. Bred ut lite toppingkräm på hela smörgåstårtan. Bred ut stenbitsrommen på toppen. Skär gurkan i halvmånar och lägg ovanpå tårtan. Fäst blad av babyspenat runt om på kanterna. Halvera äggen och lägg intill gurkan. Lägg räkorna i mitten. Toppa med hackad dill.

Inga kommentarer: