[ca 8 portioner]
5 halvor hönökaka
Räkröra:
1 rödlök
500 g skalade räkor
3 dl gräddfil
2 dl crème fraîche
½ dl kaviar, typ Kalles
½ dl hackad dill
salt och peppar
Toppingkräm:
2 dl crème fraîche
3 dl majonnäs
Garnering:
80 g finkorning stenbitsrom
1/4 gurka
babyspenat
4 kokta ägg
150 g skalade räkor
1 msk hackad dill
Gör så här:
- Räkröra: Skala och hacka rödlöken. Krama ur räkorna. Blanda med resterande ingredienser till röran.
- Fördela räkröran på fyra av de fem halvorna hönökaka. Toppa med den femte hönökakan.
- Toppingkräm: Rör ihop alla ingredienserna, bred ovanpå och runt om tårtan. Spara lite till garneringen dagen efter. Ställ smörgåstårtan kallt över natten.
- Garnera smörgåstårtan dagen efter, precis före servering. Bred ut lite toppingkräm på hela smörgåstårtan. Bred ut stenbitsrommen på toppen. Skär gurkan i halvmånar och lägg ovanpå tårtan. Fäst blad av babyspenat runt om på kanterna. Halvera äggen och lägg intill gurkan. Lägg räkorna i mitten. Toppa med hackad dill.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar